Најновије

МОЖЕ ЛИ ЏАВЕЛИН ДА РАСТУРИ РУСКИ ТЕНК Т-72 НА ДЕЛОВЕ? Једноставна анализа (ВИДЕО)

Пре извесног времена, на интернету се појавио видео који демонстрира могућности америчког ручног противтенковског комплекса FGM-148 Џавелин. На видео снимку, ракета заправо „користи“ тенк Т-72 потенцијалног непријатеља, ​​претварајући га у скуп вијака и платни.

Џавелин (Вото: Јутјуб)

Ефекат је импресиван. Међутим, одмах након гледања видеа, многи су се запитали: да ли је то истина?

Ово је, у ствари, најспорнији видео снимак о FGM-148 Џавелин:

Не морате ни да се знојите да бисте се уверили у фалсификат ПР стручњака компаније Локхид Мартин. Довољно је отићи до популарног Јутјуб сервиса за видео снимке и започети сортирање видео снимака са пуцањем из разних тамошњих противтенковских ракетних система, не у оквиру извештаја, промоција или нечијих аматерских рукотворина, већ директно са жаришта, на пример, из Сирије.

На интернету има доста снимљених видео материјала како ручних и ракетних преносивих комплекса, тако и тешких стационарних комплекса.

Посебно, можемо се сетити емисије канала Дискавери, посвећене Џавелину. Тамо су демонстриране могућности америчког ракетног система без икаквих специјалних ефеката и успорено. Није могуће разбијање оклопних возила на делове.

Истовремено, тешки ракетни системи, на пример, амерички BGM-71 TOW, заиста су способни да нанесу изузетно фаталну штету оклопним возилима, укључујући и кидање куполе. Међутим, још увек нема говора о разбијању самог резервоара.

Тенк је могуће потпуно уништити, цепајући га на фрагменте, само под једним условом - ако сам тенк напуните приличном количином експлозива. Што је, судећи по природи и размерама експлозије, и учињено. Међутим, касније су и сами представници компаније Локхид Мартин признали да чак није ни био прави тенк који је посебно коришћен за стварање овог материјала, већ његов изглед.

Тако заправо гађа Џавелин (материјал Дискавери канала):

А овако гађа BGM-71 TOW:

Шта су основне мете руске тајне службе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Ридус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА