Најновије

СЛАГАЛИ СУ ТРАМПА: Колико је Американаца остало у Сирији и да ли су се уопште повлачили?

Џејмс Џефри, који је недавно дао оставку на место америчког специјалног изасланика за Сирију, рекао је у интервјуу за сајт Defence One да су он и његов тим редовно обмањивали америчку високу команду око броја америчких трупа у северној Сирији.

Америчка војска (Фото: US Army)

Према његовим речима, стваран број америчких трупа на североистоку Сирије много је већи од онога што је амерички председник Доналд Трамп пристао да тамо напусти 2019. године - око 200 војника. „Прави број војника био је скривен од наших вођа. Коцкали смо се да бисмо спречили наше руководство да схвати колико трупа имамо тамо “, рекао је Џефри.

Уз помоћ бројних америчких званичника успео је да одврати Трампа да испуни обећање да ће повући своје окупаторске снаге из Сирије, назвавши то „причом о успеху“ која се завршила америчким снагама које су остале у Сирији.

Трамп је био склон повлачењу војске из Сирије, али тада је Џефри смислио 5 изговора да оправда присуство тамошњег америчког контингента. „И у томе смо успели“, рекао је специјални представник.

У другом контексту, Џефри је истакао да Трампова администрација на Блиски Исток гледа кроз геостратешку призму: фокусирала се на Иран, Русију и Кину, задржавајући притом контролу над тероризмом.

Колико је лоше стање у америчкој авијацији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА