Најновије

АМЕРИКАНЦИ ИЗ ИРАКА У СИРИЈУ ПРЕБАЦИЛИ ГОМИЛУ ОПРЕМЕ: Колико се војника тамо налази?

Велика колона опреме Међународне коалиције коју предводе Сједињене Америчке Државе прешла је из Ирака у Сирију. Према локалним изворима, војни транспорт кренуо је према америчким базама у провинцији Хасака, известио је Baladi News.

Американци (Фото: Јутјуб)

У колони која је пролазила кроз град Ал-Камишли било је више од 60 оклопних возила и камиона који су носили оружје и гориво. Америчке снаге ушле су на територију Сиријске Арапске Републике из северног Ирака. Прошли су кроз гранични прелаз Алвалед и кренули према објектима у Хасаках.

Сличан конвој од 50 камиона крајем децембра прошле године прошао је сличном рутом. Превозио је логистичку опрему и наоружање.

Војне колоне активно саобраћају између америчких база у Сирији и Ираку због унутрашњих подела у Вашингтону. Упркос наредби бившег америчког председника Доналда Трампа о повлачењу америчких трупа са територије Сирије, Стејт департмент покушава да саботира ову одлуку, ангажујући се у ротацији трупа и опреме између земаља.

Раније је бивши амерички изасланик за Сирију Џејмс Џефри признао да се ове манипулације спроводе како би се од шефа државе сакрили стварни подаци о броју америчког контингента на територији ове државе Блиског истока. Захваљујући томе, стварни број америчког контингента оружаних снага у Сирији још увек није познат.

Анонимни извори портала Defense One сугери[u да се тренутно у Сирији може налазити око 900 америчких војника, али подаци о њиховом тачном броју строго су поверљиви.

Да ли је украјински тенк Оплот бољи од својих руских аналога, сазнајте ОВДЕ.

Извор: правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА