Најновије

ЛАВРОВ ОДБРУСИО ЗАПАДУ: Русија спремна да прекине односе са Европском унијом!

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је данас поручио да је Москва спремна да раскине све везе са Европском унијом, уколико јој Брисел уведе економске санкције због хапшења опозиционог лидера Алексеја Наваљног.

Сергеј Лавров. (Фото: ria.ru)

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жосеп Борељ је, говорећи у Европском парламенту о могућности санкција, владу руског председника Владимира Путина описао као немилосрдну, ауторитарну и уплашену од демократије.

Борељ је изјавио да се током прошлонедељне посете Москви уверио да Русија жели да се одвоји од Европе и подели Запад, наводи Ројтерс. 

Немачка: Коментари Лаврова су узнемирујући и несхватљиви

Немачко министарство спољних послова сматра узнемирујућим коментар министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, који је рекао да је Русија спремна да заоштри односе са Европском унијом уколико европски блок од 27 земаља уведе економске санкције.

"Ове изјаве су заиста забрињавајуће и несхватљиве", рекла је портпаролка министарства спољних послова, док је владин портпарол Штефен Зајберт додао да може само да се сложи са тим, јавља Ројтерс.

Портпаролка министарства спољних послова је пренела оцене Хајка Маса, који није одбацио могућност нових санкција, али је истовремено нагласио да је битно одржати дијалог са Русијом.

Односи између Русије и Запада су се погоршали након хапшења опозиционог лидера Алексеја Наваљног.

Модернизовани Ка-52М „Алигатор“ од наредне године у руској армији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА