Најновије

ИРАЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ПОКВАРИЛИ ПЛАН ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Извршили хапшење али нису ни сањали кога су ухватили!

Раније данас, Ирачко војно-обавештајно одељење ухапсило је две жене терористкиње, укључујући и ону одговорну за помагање терористичке организације Исламска држава (ИД).

Ирачка војска. (Фото: Твитер видео)

"Алсумариа Њуз" је пренела да су "припадници Дивизије војне обавештајне службе у саставу 14 и пешадијске бригаде 51, успели да ухапсе две жене терористкиње и да их спроведу у Киркуку", истичући да је "једна од њих припадница Исламске државе", па су у обавези да их погубе према налозима за хапшење у складу са одредбама члана 4. - тероризам.

У вези с тим, ирачке снаге безбедности покренуле су нову безбедносну операцију у зору јуче, 21. марта, у провинцији Дијала, у потрази за наоружаним елементима за које се сумња да припадају терористичкој организацији "ИД".

Извор безбедности рекао је ирачкој мрежи "Алсумариа Њуз", да су јединице полицијских снага извеле безбедносну операцију данас у зору у Бакуби у провинцији Дијала, због киднаповања четворице фармера у суботу, од стране наоружане групе за које се сумња да припадају елементима "ИД-а".

Извор је истакао да се подручја у којима је изведена безбедносна операција налазе унутар подручја Ал-Макиса и Абу Карма, указујући да се и даље описују као "врућа подручја".

Извор је навео да та подручја користе милитанти који изводе своје терористичке операције.

Ирачке снаге безбедности настављају да претражују, прочишћавају и прогоне остатке ИД-а широм земље, како би осигурале да се организација и њени елементи не појаве поново.

САД губе ваздушни рат са Русијом и Кином, откривена највећа слабост Више о томе ОВДЕ.

Извор: Sputnik Arabic

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА