Најновије

СВЕ ЧЕШЋИ ПРОБЛЕМ И СВЕ ВЕЋИ ТАБУ! Како живот без секса утиче на жене, а како на мушкарце!?

Мит је како мушкарци лакше од жена подносе живот без секса.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

На страну самци, свака пета особа у браку или вези није имала односе протеклог месеца, а све је више и оних који у браку живе само као цимери.

Ужурбан стил живота препун стреса, брига о болесним родитељима или рођење детета неки су од разлога да се живи живот без секса.

Ипак, знатно већи проблем представља физичко и емотивно удаљавање партнера које резултира смањењем привлачности и жеље за супружником.

Како недостатак секса утиче на здравље?

Живот без секса - све чешћи проблем, све већи табу.

Ово је проблем којим се треба позабавити и реаговати у тренутку у ком се догађа, а не годинама или месецима касније - кад је штета односу већ нанесена.

Ово не подразумева реалне ситуације у којима је секс онемогућен, већ оне у којима се секс плански избегава, а то само реткима не представља проблем.

Тад почиње и сукоб ега – страна која не жели секс не размишља о осећањима и потребама партнера. Са друге стране, онај ко га жели испада као онај коме је само до тога. Реално, секс у односу је нормална и природна ствар, а његова учесталост зависи од потреба партнера.

Предрасуда је како су мушкарци увек или већином ти којима недостаје секса у браку. Бројне студије показују како секс у једнакој мери ускраћују припадници оба пола.

Нервоза је нешто што сви приписују апстиненцији

Био лош, одличан или пак онај осредњи – секс је природна потреба људи. И док неки лакше подносе апстиненцију, други могу да полуде у данима суше. Док се о томе како мушкарци подносе живот без секса више прича, на рачун жена настају бројни вицеви и теорије о хистерији те нервози коју узрокује целибат.

Још су древни Грци, за жене које дуже време апстинирају, говорили како пате од хистерије.

Хистера је, иначе, латнски назив за материцу. Веровало се како жене сексом добијају импулс задовољства који путује од материце, по целом организму. У његовом недостатку пате органи па и целокупан организам. Резултат је нервозна жена која своје фрустрације лечи на околини. И док је то била владајућа теорија која се, као хистерија, још у прошлом веку лечила вибраторима, стручњаци данас говоре о томе шта се заиста догађа у женском телу током дужих фаза апстиненције.

Биолошка потреба

Код жена у плодној фази, односно у периоду од прве менструације па до климакса, жеља за сексом се појачава и смањује у складу са данима самог циклуса. Током овулације, обично средином циклуса – потреба за сексом је најјача.

Такође, нешто је повећана у самим данима пред менструацију и у то доба секс највише “недостаје”. Будући да се сексом стимулише лучење хормона среће, психи дефинитивно недостаје тај издувни вентил. Ипак, последице које живот без секса остави на жену нису ништа јаче него оне на мушкарце, тврде стручњаци. И једни и други пате, како физички тако и психички.

Које је идеално време за вођење љубави прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА