Најновије

СРБИМА ЗАБРАНИЛИ УЛАЗАК НА КОСМЕТ: Група заустављена на Јарињу

Група из централне Србије, која је организовано кренула да обиђе манастире на Косову и Метохији, вратила се са административног прелаза Јариње пошто им косовска полиција није одобрила прелазак.

Административни прелаз (Фото: МИП привремених институција)

Душко Ружичић рекао је за РТС да је група грађана, углавном из Новог Сада и Београда, преко агенције имала организован аранжман обиласка манастира на Косову и Метохији.

Према његовим речима, група је стигла око 15 часова на Јариње, где су их припадници косовске полиције зауставили како би са властима у Приштини проверили да ли могу да пређу прелаз.

Испричао је да одговор сатима није стизао, а да им је око 21 сат саопштено да им једино преостаје да и даље чекају или да се врате за Београд.

Група је након тога одлучила да се врати јер је било неизвесно колико дуго би чекање дозволе могло да потраје.

Раније данас члановима хуманитарне организације "Стуб Краља Стефана" из Новог Сада није дозвољена посета КИМ, што су сазнали преко официра за везу, али без образложења.

Како је за Танјуг изјавила Нина Стојановић из те организације, на КиМ требало да иде 39 путника како би уручили хуманитарну помоћ и обишли светиње.

Она је додала и да чланови те организације на сваких месец и по дана одлазе на КиМ и односе хуманитарну помоћ, као и да на терену често доживљавају непријатности.

Приштинске власти забраниле су у четвртак увече и министарки за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарији Кисић Тепавчевић да посети КиМ у својству професора Медицинског факултета Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици, иако је најава за посету послата на време и у складу са свим процедурама.

Како је Србија окренула леђа Лукашенку, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА