Најновије

ДОДИК ЗАГРМЕО: Како БиХ као протекторат може да иде ка евроинтеграцији?!

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је на данашњем Самиту процеса сарадње у југоисточној Европи који се одржава у Турској да БиХ има статус протектората међународне заједнице и упитао како као таква може да се креће ка европским интеграцијама.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је за РТРС рекао да одговора на то питање није било.

Он је додао да ће турског председника Реџепа Тајипа Ердогана на данашњем састанку питати да ли Турска као чланица Савета за имплементацију мира подржава искључиво један народ или се залаже за конститутивност сва три народа у БиХ.

Додик је навео да је на Самиту разговарано о темама везаним за пандемију, односно постпандемијски период у којем се тражи решење на који начин кренути даље и шта учинити у области економије. Додао је да је тема била и дијалог Београда и Приштине, као и иницијатива "мали Шенген".

Додик је истакао да је на Самиту јасно рекао да БиХ не признаје самопроглашено Косово, те да се тај проблем једино може решти ђалогом Београда и Приштине.

"Позвао сам на потребу да се "мини Шенген" оперативно разради и да се омогући бржи проток људи и роба", рекао је Додик за РТРС.

Додик и чланови Жељко Комшић и Шефик Џафеорвић бораве у посети Турској где учествују на Самиту процеса сарадње у југоисточној Европи, а потом ће учестовати и на Анталија дипломатском форуму. Биће одржан и састанак са турским председником.

Амери отворили жестоку ватру, запуцали из свих хаубица! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА