Најновије

БЕЛОРУСИЈА И РУСИЈА ИДУ КА ПУНОЈ ИНТЕГРАЦИЈИ: Лавров искритиковао ЕУ због Минска

Москва и Минск су данас изразили забринутост због политике санкција коју Европска унија (ЕУ) спроводи према Русији и Белорусији.

Сергеј Лавров (Фото: Министарство спољних послова Русије)

"Током данашњег састанка изразили смо заједничку забринутост због политике коју Европска унија води према нашим земљама", поручио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров на конференцији за новинаре након разговора са белоруским колегом Владимиром Макеијем, преноси ТАСС.

Лавров је нагласио да се приступ ЕУ према Русији и Белорусији не може сматрати конструктивним када се исказује кроз репресивне принципе, што помало подсећа, како је рекао, на одсуство промишљања и тешко да се може назвати здравом политиком.

Руски министар је рекао да су током протекла два дана са белоруским колегама одржани веома детаљни разговори о читавом низу питања која се тичу односа две земље и да је изражена одлучност да се испуне сви задаци постављени од стране председника Владимира Путина и Александра Лукашенка који су само током ове године три пута непосредно састајали.

Лавров је рекао и да званична Москва и Минск имају заједничку визију о напретку на свим подручјима сарадње, укључујући и ону по питању пуне интеграције.

"Јуче смо насамо разговарали о кључним задацима које су председници поставили нашим министарствима. Колико сам разумео, имамо заједничку визију како да се крећемо даље дуж свих стаза, укључујући и питање интеграције и координације спољне политике у актуелно нимало лакој ситуацији у данашњем свету", рекао је Лавров, а преноси руска агенција Тасс.

"Јуче, након нашег билатералног састанка, имали смо прилику да разговарамо са амбасадорима држава Заједнице независних држава. Разговарали смо о кључним питањима на међународном дневном реду", додао је Лавров.

Како се немачка војска обрукала у Литванији, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА