Најновије

НАПАДНУТЕ ИРАНСКЕ СНАГЕ: Има мртвих и рањених, велико крвопролиће! (ФОТО)

У нападу ћелија Исламске државе у источној сиријској провинцији Деир Ез Зор убијена су два борца из, а осам других је рањено.

Џихадисти ИД. (Фото: Јутјуб)

Напад, који се догодио рано ујутру, био је усмерен на неколико положаја где су иранске снаге имале значајно присуство у подручју Џвифа у близини града Мајадина, једног од највећих урбаних центара на југу Деир Ез Зора.

Снаге које подржава Иран, углавном сачињене од сиријских и ирачких бораца, одржавају снажно присуство у јужном Деир Ез Зору, где делују против ИД-а и чувају сиријско-ирачку границу.

Напад у Деир Ез Зору највероватније је започет из пустиње Хомс, главног упоришта ћелија ИД-а у централној Сирији. Пространа пустиња лежи између источног Хомса и западног Деир Ез Зора.

Раније ове недеље, терористи су напали три камиона који су превозили залихе и опрему за сиријске владине снаге и њихове савезнике у источном делу Хаме. Ови напади нису прошли некажњено.

Према извештају Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, 18. јуна, ратни авиони руских ваздухопловних снага извели су више од 15 ваздушних напада на скровишта ИД-а у централној Сирији. Резултати ваздушних напада тек треба да буду откривени.

Такође је стигла и вест да је пронађено тело једног борца добровољачког сиријског одреда Националних одбрамбених снага (НДФ) заробљеног и убијеног одсецањем главе од стране џихадиста ИД-а у пустињи Хомс у време када је ИД контролисао Палмиру.

Недавни напад ИД-а у централној Сирији проузроковао је одређене губитке. Међутим, претња терористичке групе је много мања од оне пре само годину дана.

Ракетни напад заустављен у задњи час! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА