Најновије

СИТУАЦИЈА НА ТОМ ПОЉУ ЈЕ АЛАРМАНТНА! Лавров упозорава!

Глобална стратешка стабилност забрињава, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров на конференцији у Москви о међународној безбедности.

Сергеј Лавров. (Фото: mid.ru)

"Ситуација на пољу стратешке стабилности врло је алармантна. Вашингтон је задао озбиљан ударац целом систему контроле пројектила и нуклеарног оружја својим једностраним повлачењем из Споразума о нуклеарним пројектилима средњег домета (INF), који је потписао са Совјетским Савезом 1987. године", рекао је Лавров, а пренео ТАСС.

Лавров је подсетио да је председник Русије Владимир Путин такође предложио западним силама да се договоре о одређеним питањима, али је Запад игнорисао ову иницијативу.

"У светлу овога, Русија је изненађена нејасним одговором чланица НАТО-а на предлог председника Владимира Путина о спречавању постављања копнених пројектила средњег домета у Европи, како нуклеарног, тако и ненуклеарног", додао је Лавров.

INF споразумом се забрањује Москви и Вашингтону да имају копнене балистичке ракете и крстареће ракете домета од 500 до 5.500 километара.

САД су суспендовале споразум у фебруару 2019. године, уз објашњење о наводном руском кршењу правила.

Шта је Макрон поручио Куртију? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА