Најновије

ЛАВРОВ РАЗНЕО БАЈДЕНА! Шта је остало иза вас? Наркотици процветали, терористи преузели земљу!

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да Сједињене Америчке Државе нису успеле да реализују постављене циљеве у Авганистану.

Сергеј Лавров. (Фото: ria.ru)

„Американци су отишли, као што је потврдио председник САД Бајден, јер су оценили да је њихова мисија завршена. Наравно, он се трудио да представи ситуацију у максимално позитивном светлу, али сви схватају да је мисија пропала. То се отворено признаје, између осталог и у САД“, рекао је Лавров.

Министар је истакао да тероризам нигде није нестао, а да су терористичка група ИД, односно Исламска држава, која је забрањена у Русији и огранци „Ал Каиде“ учврстиле своје позиције у земљи.

Притом, како је додао, производња наркотика достигла је рекордне показатеље, а ништа се не чини у циљу борбе против тога.

Истовремено, шеф руске дипломатије нагласио је да Москва намерава да сарађује са Вашингтоном и Пекингом у циљу решавања ситуације у земљи.

Како је додао, неопходно је да се користе политичка средства да би се ти циљеви постигли, а у дијалогу би требало да учествују представници талибана.

Ђукановић жестоко напао Србију, Русију и СПЦ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА