Најновије

Трагична судбина нашег младог глумца: Мајка тек после 17 година смогла снаге и прочитала налаз обдукције

Више од две деценије је прошло од изненадне смрти тада деветнаестогодишњег глумца Душана Пекића, кога је прославила улога Пинкија у филму "Ране".

Ране (Фото: Јутјуб)

Пекић је желео да упише Академију и постане глумац, али то се никада није остварило. Он је 2000. године отишао у Краљево на одслужење војног рока, са ког се никад није вратио. У ноћи између 26. и 27. марта тада деветнаестогодишњи Душан преминуо је у војној касарни, а о узроку смрти се до данас спекулисало.

Неки су рекли да је превелика доза недозвољених супстанци била фатална, док су други говорили како је угушен у сну, а његова мајка Милунка Ташић је тек 17 година смогла снаге да сазна праву истину.

– Душан је био омиљен у друштву, а и међу женским светом! Имао је доста симпатија и неколико девојака! Његова девојка Јелена Јанковић била је пуна живота, као и он. Жао ми је што одавно немам никакав контакт с њом, волела бих да се чујемо – испричала је пре неколико година Пинкијева мајка.

Никад неће заборавити последњи сусрет, тог 26. марта 2000. године, када је добила најгоре вести које мајка може да чује – да јој је син преминуо.

– Добио је нову улогу, али смрт је била бржа. Био је у Краљеву у војсци. Претходног дана била је заклетва. Претерао је с пићем! Кад смо се растали, отишао је са другом до суседног града и наставио да пије. Вратили су се око поноћи у касарну. Кад је ујутру официр будио војнике из његове собе, сви су морали да устану. Њега је оставио да спава јер му је био миљеник, а и иначе се тешко будио – причала је Милунка.

– Да га је официр пробудио кад и остале војнике и сад би био жив, али није! Касније, око осам сати, неко је ушао да нешто узме и чуо да кркља! Тад су сви појурили да га спасу, али било је касно! У обдукционом записнику пише да је смрт наступила услед гушења, због удисања желудачног садржаја! “У грлу, душнику и главним душницама налази се обилна количина желудачног садржаја, која скоро у потпуности испуњава њихов лумен и у коме су препознатљиви делићи полусварене хране”. После 17 година сам се усудила да прочитам тај налаз – отворила је душу.

Иако се никада неће помирити са његовом смрћу, Милунка никога не криви.

– Несрећан сплет околности. Живео је брзо и кратко, али испуњено. Желео је да упише глуму и био је почео да се припрема. Душан је био величина јер је волео људе! Био је спреман да све подели с другима – одећу, храну, а кад нису имали где, доводио их да преспавају. Некад сам се због тога љутила! Он је био милостивији, зато ваљда још опстаје у срцима многих, а то је корак до вечности – рекла је за крај мајка покојног Душана.

Кристијанова љубавница плакала кад му је упознала жену. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Објектив

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА