Најновије

РАДНИЦИ ГЕОКСА УСКОРО НА УЛИЦИ! "Обећања Вучића, Ане и Зоране су празна и предизборна"

Радница Геокса, која је желела да остане анонимна, рекла је за Н1 да је "на интернету видела шта је председник Вучић обећао".

Влада Србије је дала велике паре за Геокс, а додатне град Врање (фото: Јутјуб)

"Као што и Зорана (Михајловић) и Ана (Брнабић) су обећале да нећемо остати на улици, али та обећања су празна и политичка, јер иде и предизборна кампања, и ми више не верујемо, мислим да народ више не верује, не сме да устане и да се побуни, али дубоко у себи зна да су то само предизборна обећања", каже она.

Како је испричала за Н1, „на одмору су били до 23. а после тога их нико није обавестио шта треба“.

„На позив своје мајсторице, добила сам одговор да ни она не зна, онда смо добили сви, пошто смо умрежени на Фејсбуку, од наших колега који су били још у фабрици, добили смо са огласне табле снимак папира на коме је обавештење да наш одмор прелази у плаћено одсуство, колико ће то да износи, 65 или 100 одсто, то не знамо и нигде не стоји, од званичника нисмо добили никакву информацију“, прича она.

„Они су нама одредили уторак и четвртак, два дана када после радног времена, после 14ч може да се оде да се узму потврде, а за остале разговоре, то иде мало теже“, каже.

Додаје да „тај страх није завладао сад“.

„Тај страх да радници оду у управу и потраже неку помоћ или било какву информацију, влада већ дуже време, колико ја радим, за пет година, ово нам је друга директорка, откад је она дошла, ствари су се промениле у негативном смислу за раднике, она је затворила управу“, каже.

Истакла је да сви желе да им фирма опстане, „имају кредите, породице“…

„Што кажу, што јужније то тужније, мислим да овде подићи свест народу на југу Србије треба мало више. Ово је мало место, ако се отвори, отвори се једна фирма, фирма прима 1.000 радника, а незапослених је 5.000, обично посао добије онај ко је у странци или има свог рођака“, каже она.

Каже да тренутно има информацију да су на плаћеном одсуству до 31. а и даље их нико не обавештава.

„Моје колеге су комплетно сви на одмору, унутра кажу да су радници који демонтирају и пакују машине, кажу људи који пролазе тим путем до града да виђају шлепере, да се пакује, да се утовара, да увек има испред неколико возила“, каже.

СПС и СНС Лознице гласали за Рио Тинто, Лозничани бесни, опширније ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА