Најновије

РУСКИ НОСАЧ АВИОНА КРЕНУО ИЗ СИРИЈЕ У ЛУКУ БАР: Ево како је на превару Црна Гора ушла у НАТО

Председник Црне Горе Мило Ђукановић на превару је увукао Црну Гору у НАТО, тако што је Бриселу “продао” причу да Русија планира војно да освоји Црну Гору, казао је новинар, публициста и главни и одговорни уредник ТВ Хепи.

ВЦГ (Фото: ВЦГ)

– Црна Гора је ушла у НАТО тако што је Мило звао Брисел и јавио да из Сирије креће један погођени носач авиона на ремонт у Бар. Међутим, он је то представио тако као да носач авиона планира да освоји Црну Гору. Након тога је Црна Гора, по хитном поступку и без икаквих услова, примљена у НАТО, пре него што је тај носач авиона стигао у Црну Гору да је "покори" - изјавио је Марић и додао да је на тај начин окончана” љубав” између Ђукановића и Руса која је свој врхунац доживела на референдуму 2006. године.

Коментаришући изјаву премијера Здравка Кривокапића, након састанка са британским колегом Борисом Џонсоном у Лондону, о трећим странама које врше малигни утицај како би скренули Црну Гору са евроатлантског пута,  Марић је констатовао да не зне ко већи проблем представља Цној Гори, да ли прави или “мали” Руси.

- Ја не знам, ко је већи проблем Црној Гори? Да ли прави Руси или Срби као “мали” Руси? Некада су Руси са уложених 10 милијарди били јако популарни Црној Гори. Свака чука или врлет вредела је милионе, многи Црногорци су захваљући Русима постали богаташи. Одавно је Русија издржавала Црну Гору која је од ње увек извлачила неку корист. Чак има и једно Његошево писмо руском цару у којем он каже “ако нам не пошаљете новце, сви ми Црногорци ћемо се потурчити” - казао је Марић.

Кривокапић је у Лондону схватио ко је главни “газда” у Европи

Премијер Здравко Кривокапић имао је прилику да се на лицу места, у Лондону, увери ко је главни креатор европске политике, поручио је Марић. Самим тим га и не изненађују Кривокапићеве поруке упућене након сусрета са Борисом Џонсоном.

- Енглези имају ту традиционалну и веома успешну обавештајну службу и спољну политику. Они воде и америчку спољну политику, иако су многи нападали Тонија Блера и многе британске премијере, називавши их америчким пудлицама. Сва европска питања воде Енглези, они су и напустили ЕУ у договору са Американцима да би рушили Европу. Ми имамо веома ружна искуства са Енглезима, међутим, битно је да је Црна Гора јако задовољна - казао је Марић.

Вучић Мини шенгеном покушава све ове ојађене земље да окупи како би нашле заједнички интерес

Председник Србије Александар Вучић идејом о Мини Шенгену покушава да окупи земље бивше Југославије како би заједнички радиле на процесу њиховог економског опоравка. У супротном ће, сматра Марић, свака од њих наставити своју улогу пешака на шаховској табли које ће повлачити велике силе, а свима је јасно да ти пешаци на тај начин  никада неће стићи до последњег реда и претворити се у неку јачу фигуру.

- Балкан-балканским народима је најопаснија изјава која је многе “коштала главе”. Вучић је то у УН-у рекао на српском, можда га нису разумели, па је то прошло тек тако. Он са мини Шенгеном покушава да све те ојађене земље окупи некако, да се договоре и нађу неки заједнички интерес и да не пусте да се са њима велике силе поигравају као са пешацима - рекао је Марић.

Како је Додик дочекао новог високог представника, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА