Најновије

НЕМИРНО У ОБЕ РЕПУБЛИКЕ ДОНБАСА: Позиције украјинске војске откривене близу Луганска

У понедељак, 2. августа ујутру, украјински војници активно су пуцали на Јасиноватски округ ДНР. Ове информације преноси Представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре и стабилизације у Донбасу.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбране Украјине)

Како је наведено у Центру, украјинска војска је пуцала из правца села Опитноје, где се налазе положаји Оружаних снага Украјине. "Испалиле су 3 мине калибра 82 мм, 1 тромблонску мину, такође су користили пешадијско оружје", саопштила је Народна милиција ДНР.

Немирно је и у ЛНР, где су ранији посматрачи ОЕБС -а „случајно“ открили положаје Оружаних снага Украјине, који се налазе у близини Луганска. То се догодило током патролирања делом Луганске области који је под контролом Кијева. Посматрачи су наишли на украјинске положаје који се налазе у близини главног града ЛНР.

Инцидент се догодио у селу Болотеноје, које је под контролом кијевских снага, 22 км североисточно од Луганска. Два припадника Оружаних снага Украјине стала су на пут и нису пустили аутомобил патроле мисије ОЕБС -а, позивајући се на чињеницу да се у том подручју налази „зона операције војне полиције“.

Више о ситуацији у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА