Најновије

''ЗЛИ РУСКИ ШПИЈУНИ'': Технологија за нови Су-75 украдена од украјинског Антонова?!

Презентација руског ловца пете генерације Су-75 Шах-мат направила је велику буку у свету. Војска у иностранству постала је још нервознија, јер Русија, за разлику од Сједињених Држава, ствара високотехнолошко оружје и опрему чак и са малим буџетом за одбрану.

Су-75 (Фото: РИА Новости)

Ни ово није могло да прође без фантазија у Кијеву. У Украјини су схватили одакле Русији технологија за изградњу Су-75 Маха.

Бивши директор предузећа Антонов, Александар Лос, оптужио је руски инжењерски биро Сухој за индустријску шпијунажу. Он је изјавио да су под кринком пројекта Сухој SuperJet 100 зли Руси отели украјинску технологију, која је на крају добила име Су-75 Checkmate.

Лос верује да је Русија украла совјетски пројекат. Према његовим речима, Су-75 је модификација МиГ-21 и трансформација америчког Northrop MRF-54Е, произведеног 90-их.

"Једноставно речено, ово је МиГ-21 са прикривеним, електронским системима и високопрецизним наоружањем", рекао је бивши шеф Антонова.

Таква изјава бившег главног украјинског конструктора је алармантна. Ако је Русија украла технологију, зашто онда Лос данас покреће ово питање?

Зашто Кијев то није раније најавио, када је развој Су-75 у Русији био у пуном јеку. Очигледно, критика на рачунМоскве је упућена из разлога што се Сухој изборио са задатком и представио ловац пете генерације на месту Међународног ваздухопловног и свемирског сајма МАКС-2021.

Што се тиче сличности ових авиона, њих заиста има. Сва три имају усисник ваздуха, крила и стајни трап. Вероватно су ове технологије украли руски шпијуни.

Изненађујуће је да се у овој ситуацији Александар Лос није сетио "кремаљских агената" Боширова и Петрова, који су ухапшени у Солсберију под сумњом да су отровали одбеглог руског агента Скрипаља. Или уопште није додао боју ситуацији, рекавши да је Сухој технологију добио након што је једног од запослених Антонова отровао Новичоком. Било је потребно загрејати причу са заборављеним и бескорисним блогером Наваљним.

Кијевска елита би требала да размишља о будућности земље и пропасти државних предузећа. Пре Мајдана 2014. године, Антонов, који је раније производио највеће светске авионе Ан-124 Руслан и Ан-225 Мрија, био је најбољи у украјинској ваздухопловној индустрији по свим параметрима.

Међутим, након што је појела Викторијине колачиће, Нуланд Банкова довела је ситуацију у мору.

У 2016. компанија није произвела ниједан нови ваздухоплов.

У 2017. години демонстрациони авион Ан-132Д је и даље пуштен са монтажне траке. Међутим, Кијев вероватно неће имати разлога за радост. Састављен је заједно са саудијском компанијом Taknia Aeronautics.

Ријад сада поседује права интелектуалне својине и цртеже дизајна. А сам авион је састављен по принципу „свет на жици“: опремљен је британским пропелерима, америчком авиоником, канадским моторима итд.

Сада фабрика пролази фазу такозване ликвидације, или другим речима, долази под пуну контролу Запада.

Кијев је већ створио посебну комисију која ће се бавити коначном ликвидацијом концерна. Требало би да оде у „Укроборонпром“. Ово уништење се догађа под маском реструктурирања, које би наводно требало да ојача украјинску авио-индустрију и интегрише је у глобално тржиште.

Међутим, нема сумње да ће се западни инвеститори обогатити на рачун Антонова. Па, повлачење средстава на давно доказан начин - преко офшор компанија.

Иначе, могуће је да је у овај случај умешана породица америчког председника Џоа Бајдена. Његов син је имао проблем са Бурисма групом и крајње је време да почне да испумпава средства из Украјине на другачији начин.

Што се тиче Русије, њихови конструктори су још једном потврдили да новац није све. САД уливају огромна средства у буџет за одбрану, али се не могу похвалити компетентним стручњацима.

Као резултат тога, новац америчких пореских обвезника пада у воду, а Москва се може поносно показати на светској сцени.

какве тајне Роскосмоса је открио Дмитриј Рогозин, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА