Најновије

ТАЛИБАНИ ВЕЋ ПОЧЕЛИ ДА ГУБЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Покрет отпора кренуо у акцију

Министар одбране у бившој администрацији Авганистана Бисмила хан Мохамади рекао је да су снаге отпора повратиле три подручја у североисточној авганистанској провинцији Баглан од радикалног талибанског покрета.

Авганистанска војска (Фото: РИА Новости)

"Отпор талибанским терористима је моја дужност. Подручја Пули Хесар, Дех Салах и Бану у Баглану заузимају локалне снаге отпора. Отпор је још жив", написао је генерал на Твиттеру.

Снаге отпора убиле су и раниле на десетине талибанских милитаната у борбама за повратак контроле над областима у провинцији Баглан, рекао је извор у покрајини за РИА Новости.

Ситуација у Авганистану се посебно погоршала последњих недеља, када су талибани напредовали према већим градовима. Медији и извори рекли су у недељу да побуњеници контролишу све граничне прелазе. Касније тог дана, милитанти су рекли да су ушли у Кабул и преузели контролу над председничком палатом. Авганистански председник Ашраф Гани рекао је да је напустио земљу "како би спречио масакр". У понедељак увече, портпарол политичке канцеларије талибана Мохамад Наим објавио је да је рат у Авганистану завршен.

Ко долази на Балкан са избеглицама из Авганистана, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА