Најновије

СТРАВИЧНОЈ ЕКСПЛОЗИЈИ У КАБУЛУ ПРЕТХОДИО УЖАС: Дете избодено, двоје људи претучено на смрт

У послеподневним сатима дошло је до стравичне експлозије поред аеродрома у Кабулу, а према првим информацијама разнео се бомбаш самоубица.

Кабул. (Фото: Твитер видео)

Док се чекају најновије информације са терена, стигла је вест да се јутрос на аеродрому догодио стравичан напад, у којем су  страдали дете и две одрасле особе.

- Пред самим улазом у аеродром, у Кабулу, данас се догодио ужасан напад, у у коме је страдало троје људи - рекао је Хрвоје Цвитановић, хрватски амбасадор у Турској који покрива и Авганистан.

Талибански борци су напали и убили Авганистанце који су чекали да буду евакуисани у Кабулу, где се сигурносна ситуација изузетно погоршала након низа упозорења о претећем терористичком нападу бомбаша самоубице, припадника вилајета Корасан - терористичке групе Исламске државе. Корасан је историјска покрајина која обухвата примарно Авганистан и Пакистан, пише лондонски Тајмс.

Тајмс наводи како је дете избодено, а друго двоје људи претучено на улазу у аеродром, где ред одржавају америчке снаге, преноси Јутарњи лист.

Видео који се појавио на друштвеним мрежама приказује како крвавог Авганистанца, који држи посебну имигрантску визу за улазак у САД, убија талибански чувар.

Припадници ове екстремистичке групе су преузели контролне тачке на путу према аеродрому, а њихов потпарол, Забихула Муђахид је рекао да могу да прођу само држављанке и држављани Авганистана који имају уредна документа.

- Ситуација је више него компликована и све се веома брзо мења - рекао је раније данас Цвитановић.

Код аеродрома у Кабулу налази се око 30.000 људи, рекао је Цвитановић.

- Опасност сваким даном расте - додао је хрватски амбасадор.

Србе у Хрватској терају да се изјасне као православни Хрвати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА