Најновије

ЛАВРОВ ОТКРИО: Знамо ко стоји иза удара на православље!

Амерички председник имао специјалног изасланика за слободу вероисповести, који је "активно радио на томе да цариградски патријарх Вартоломеј да томос расколницима у Украјини.

Сергеј Лавров. (Фото: ria.ru)

Главни циљ неканонске Православне цркве Украјине је одузимање имовине Московске патријаршије, и њихове активности контролишу САД, рекао је данас министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров.

- Колико су озбиљне изјаве да Американци хоће да поткопају православље? Ми то знамо, а они то не крију - рекао је Лавров на 25. форуму савременог новинарства "Сва Русија 2021".

Он је подсетио да је за време Трамповог мандата амерички председник имао специјалног изасланика за слободу вероисповести, који је "активно радио на томе да цариградски патријарх Вартоломеј да томос расколницима у Украјини - чиме је и формирана неканонска православна црква у Украјини".

- Сада је главна брига да се од канонске УПЦ - Московске патријаршије узму имовина, цркве и парохије. Цариградски патријарх Вартоломеј директно зависи од Сједињених Држава - додао је Лавров.

Он је нагласио да сличан сценарио за стварање "аутокефалних цркава" постоји у Белорусији и Црној Гори.

Суспендовани пилоти који су одбили да превезу митрополита Јоаникија и патријарха Порфирија на Цетиње!! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА