Најновије

ПОЧЕО ОБРАЧУН: Снажни ударци руских ловаца зауставили турске војне конвоје у Идлибу

Покушај турске војске да пребаци своје снаге у јужни део Идлиба пропао је под снажним нападима руских ваздухопловних снага.

Илустрација (Фото: mil.ru)

Турска војска свим силама покушава да обузда почетак велике војне офанзиве у јужном делу сиријске провинције Идлиб, шаљући у регион неколико стотина комада своје војне и оклопне опреме.

Међутим, руски војни авиони осујетили су акције Анкаре активним ударима по целом јужном делу сиријске провинције Идлиб, спречавајући турске снаге да чак уђу у подручја која су требало да заузму турске трупе како би створиле препреке за даљу офанзиву.

Тренутно је познато да је Турска послала најмање два војна конвоја у јужни део Идлиба, који укључују оклопна возила и неколико стотина турских војника.

Стручњаци не искључују да Турска такође може пребацити додатне системе ПВО у Идлиб, будући да су најмање три батерије ракетног система ПВО МИМ-23 Хавк виђене раније јужно од истоименог града.

Познато је да сиријска војска и руска војска планирају почетком следеће недеље да покрену офанзиву на Идлиб, док је за следећу недељу планиран и састанак руског и турског лидера, што не искључује чињеницу да ће Ердоган покушати да спречи напад на Идлиб.

Зашто је заиста Вучић повукао скандалозан Вулинов закон о полицији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА