Најновије

РУСИЈА И КИНА УПОЗОРАВАЈУ НА ОПАСНОСТ: САД, Британија и Аустралија створиле моћан савез!

Ново партнерство између САД, Аустралије и Велике Британије могло би да појача напетости и да код још неких земаља пробуди жељу да поседују нуклеарну флоту, изјавио је данас руски амбасадор у Лондону Андреј Келин за ТВ канал "Росија 24".

Америчка војска. (Фото: marines.mil)

- Наравно, могло би да дође до ескалације напетости у том веома мирном региону. Неке земље би такође могле да покажу интересовање за стварање нуклеарних флота и могле би да дођу до ресурса за тако нешто - рекао је Келин, преноси Тас с.

Келин наводи да је пакт АУКУС превасходно претња за политику неширења нуклеарног оружја и зато је важно погледати улогу Међународне агенције за атомску енергију по овом питању, нагласио је.

- Гледамо на овај споразум врло опрезно и ситуација се анализира у Москви, где има много питања на ову тему. Политички, овај договор има озбиљан негативан политички набој - додао је руски дипломата.

Вашингтон, Канбера и Лондон су 16. септембра саопштили да су створили нови безбедносни пакт, према којем ће се, између осталог, помоћи Аустралији да добије технологију којом ће моћи да гради нуклеарне подморнице, а прве би могле да уђу у службу 2036. године.

Кина је упозорила да пакт АУКУС може да доведе до трке у наоружању и позвала чланице пакта да одустану од "менталитета Хладног рата и ускогрудих геополитичких концепата".

Хистеричним лелеком и фарсом на КиМ, Вучић отпочео обрачун са Русијом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА