Најновије

НЕИЗБЕЖАН СУКОБ СА РУСИЈОМ: Турска довози десетине тенкова у Сирију у припреми за супротстављање руској офанзиви

Десетине турских тенкова распоређено је у сиријској провинцији Идлиб.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Упркос активном руском бомбардовању јужног дела сиријске провинције Идлиб, Анкара је ипак успела да пребаци десетине својих тенкова у овај регион.

Према прелиминарним подацима, можемо говорити о 20-30 тенкова, који су тренутно распоређени дуж аутопута М4 између градова Арикха и Мухамбел. Истовремено се појављују и лака оклопна возила.

Тренутно је ситуација у сиријском Идлибу веома погоршана у односу на то како је Сирија захтевала хитну евакуацију турске војске у вези са предстојећим нападом на регион.

Очигледно, Турска намерава да се супротстави и Русији, о чему сведочи распоређивање турских система ПВО јужно од града Идлиб.

Распоређивање турских тенкова на аутопуту М4 настаје због чињенице да у овом тренутку нема стварних информација из ког правца ће сиријска војска напасти.

Узимајући у обзир податке извора, сиријска, па чак и иранска војска учествоваће у снажном нападу на џихадистичке снаге у Идлибу, а сама офанзива ће се водити из четири правца – из Хомса, Идлиба, Алепа и Латакије, како је раније објављено.

Сиријски извори извештавају да се на првим линијама фронта појавило и тешко наоружање, међутим, детаљи нису дати из очигледних разлога.

Откривено како је избегнута трагедија у бази Хмејмим у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА