Најновије

СПЕЦИЈАЛЦИ РОСУ ПОВЛАЧЕ СЕ СА ЈАРИЊА И БРЊАКА!? КФОР преузима административне прелазе!

Ситуација на административним прелазима је за сада непромењена, али према незваничним информацијама, може се догодити повлачење снага РОСУ, а да њихово место заузму снаге КФОР-а.

Кфор (Фото: Јутјуб)

Како телевизија Пинк незванично сазнаје велики су изгледи да снаге КФОР-а преузму контролу на административним прелазима ка Косову.

- У овом тренутку непотврђена информација, снаге Кфора обавили су одређене разговоре са представницима привремених институција у Приштини и као једна од опција која се незванично помиње, а која би допринела решавању ове кризне ситуације које траје већ девет дана, је одлазак специјалних јединица Росу са севера Косова и Метохије и на њихово место могућност распоређивања припадника Кфора. Да ли ће до тога доћи или ће неко друго решење бити спроведен у дело знаћемо у наредном периоду - рекао је репортер Младен Мијатовић укључујући се директно у емисију "Ново јутро" из Косовске Митровице. 

Када је реч о тренутној ситуацији на административним прелазима Јариње и Брњак, Мијатовић извештава да су припадници Росу и даље на истим позицијама, са дугим цевима и оклопним возилима. 

- Ситуација уз административну линију која се протеже поред Јариња и Брњака и која повезује северни део јужне аутономне покрајине Косово и Метохија са централним делом Србије је, што се безбедности тиче, непромењена. Припадници специјалних јединица косовске полиције Росу и даље су распоређени на Северном делу јужне аутономне покрајине Косово и Метохија, и даље се они тамо налазе са дугачким цевима, односно са аутоматским пушкам, а тамо је и лоциран одређени број борбених оклопних блиндираних возила. Ту се налазе и возила типа Хамер. Грађани српске националности и даље су у великом броју на барикадама које су постављене и они су провели још једну бесан у ноћ у шаторим - рекао је Мијатовић.

Ширење НАТО-а на Украјину прешло би црвене линије и приморало Русију и Белорусију да делују. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА