Најновије

Абазовић: Било би добро колико сјутра ујутру да се преиспита повјерење Владе у Скупштини!

На новинарско питање о чему је прије два дана разговарао са лидером Социјалистичке народне партије (СНП) Владимиром Јоковићем и да ли су причали о мањинској влади, Абазовић је рекао да је са Јоковићем разговарао на актуелне теме

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић саопштио је данас да је током ове недјеље имао неформалне састанке са лидерима парламентарне већине.

„У комуникацији смо, надам се да ћемо наћи најбоља рјешења. И даље вјерујем, оптимиста сам да се та рјешења могу наћи на задовољство свих грађана“, рекао је Абазовић новинарима у Улцињу након догађаја на којем је породица Абазовић уручила ЦТ скенер Дому здравља Улцињ.

На новинарско питање о чему је прије два дана разговарао са лидером Социјалистичке народне партије (СНП) Владимиром Јоковићем и да ли су причали о мањинској влади, Абазовић је рекао да је са Јоковићем разговарао на актуелне теме.
„То сам радио и са лидерима других субјеката из парламентарне већине. Сви покушавамо да дамо допринос. Нема новитета ако неко жели да из овога црпи теорије завјере. Све ствари које су биле у јавности су на столу. Шта ће на крају да буде и шта ће се изабрати као модел или се неће уопште изабрати остаје да се види. Мислим да је наша обавеза као људи који обављају одговорне функције да комуницирамо чак и кад не можемо да нађемо договор. Мислим да је јако важно да водимо дијалог јер из тога не може произаћи ништа лоше. Напротив“, казао је он.

На констатацију новинара да је Абазовић у интервјуу агенцији МИНА рекао да „мора да се разријеши да ли ова Влада има већину у парламенту или не“, постављено му је питање „зар није јасно да Влада нема већинску подршку?“

„Док год се не изгласа да нема, она има. Док год је на снази одлука од 4. децембра (2020. године). Не бјежим од никакве демократске промјене. Ако мене неко пита да ли мислите да би било добро да се људи коначно изјасне, ја мислим да би. То би било велико растерећење за Владу. Има већину, настављамо даље до 2024. мандат, нема већину нешто друго, избори. Ниједног секунда се не двоумим да се сјутра ујутро провјери да ли Влада, да ли потпредсједник, да ли остали министри, да ли сви укупно имају подршку парламента или немају. То сматрам демократским стандардом, од тога не правим никакав баук“, рекао је Абазовић.

Извор:In4s.net
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА