Најновије

"Не признајемо објављене резултате референдума"

И поред објаве власти о победи на референдуму, на основу првe анализе резултата и записника са бирачких места, Суверенисти не признају објављене резултате референдума. На практично свим бирачким местима на којима је опозиција имала контролу грађани су већински гласали ”НЕ” на референдуму. То се посебно јасно види на примеру већих градских општина и на свим другим бирачким местима на којима је опозиција имала контролоре и посматраче, саопштио је Покрет Доста је било..

Саша Радуловић (Фото: Хелм Каст)

 – Још увек анализирамо бирачка места и записнике који пристижу у РИК, али до сада је јасно следеће: на местима на којима је опозиција имала контролоре, победило је НЕ уз излазност од 25-30%, на местима на којима није било контроле победило је да уз излазност преко 50%. Излазност и процентуална расподела у корист ”ДА” је толико драстично и необјашњиво већа на бирачким местима на којима опозиција није имала контролоре, да овакви резултати могу бити само одраз извршења кривичног дела фалсификовања и такве резултате Суверенисти неће признати – наводи ДЈБ.

Они кажи да је излазност на референдуму била изузетно ниска.

- На жалост, велики број опозиционих бирача није изашао и тако смо пропустили велику шансу да победа НЕ буде толико велика да нико не би ни помишљао на фалсификовање резултата. Суверенисти припремају правни одговор на фалсификовање потписа, записника и резултата гласања – наводе они.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА