Најновије

СМЕЛА ИЗЈАВА МИЛИЈАРДЕРА: Путин је Черчил нашег времена

Претпостављамо да се многима у Британији неће допасти изјава једног од најбогатијих људи са Острва, времешног милијардера власника комерцијалних права над Формулом 1.

Еклстон и Путин (Фото: Јутјуб)

Шеснаести најбогатији Британац, чије се богатство процењују на 3,2 милијарде фунти, 85-годишњи Берни Еклстон, упоредио је председника Русије Владимира Путина са чувеним британским политичаром, Винстоном Черчилом.
Уочи трке за Велику награду Русије, која ће у недељу од 14 часова бити вожена на новој, модерној писти у Сочију, власник комерцијалних права над Формулом 1, на питање новинара агенције "ТАСС" да ли је могуће Путина упоредити с неким од његових политичких савременика, одговорио је...
"У овом тренутку то је немогуће".
Потом је додао: "Нема никога, тренутно, с ким бисмо могли да упоредимо Путина. Ако ствари посматрамо у актуелном тренутку, он је попут новог Винстона Черчила. Путина ће историја запамтити као великог државника", рекао је Еклстон, који долази из земље чији се лидери, бар јавно, никако не би сложили ни с овим поређењем, ни са епитетима које је првом човеку Русије "залепио" времешни милијардер.
Потом, уследило је питање да ли и у којој мери "Мр. Е" прати глобалне политичке токове, на шта је уследио одговор:
"Само онолико колико морам".
Еклстон се потом надовезао да је потпуно задовољан и поносан на то што никада није ушао у политику, иако је имао прилику.
Први човек Формуле 1 и комплетан "караван" тренутно се налазе у руском монденском летовалишту, Сочију, где су 2014. биле одржане Зимске олимпијске игре, а отприлике у то време је и завршена писта на којој је раније у суботу најбржи био пилот Мерцедеса, Нико Розберг.
ВН Русије 2016. трећа је Ф1 трка у тој земљи, која ће упркос анти-путиновском расположењу на Западу за две године бити домаћин и Светског првенства у фудбалу.
За разлику од прве две трке у Сочију, вожене на јесен, које су припале такође асу Мерцедеса, актуелном шампиону света Луису Хамилтону, ове сезоне померена је у пролећни део календара, а најбржем у недељу опет ће трофеј уручити лично Путин, као што је то и био случај раније.
ВН Русије једна је од 21 трке у календару Формуле 1, која се дуже од деценије отворено и незадрживо сели ка Истоку. Уговор између Еклстона и Сочија важи до 2020. године, а потписан је 2010. када је Путин препустио Андреју Медведеву место председника Русије и као премијер те земље сачекао четири године како би поново стекао право да постане председник.
Извор: Mondo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА