Најновије

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: Организује се нови протест против избора Јеремића за генералног секретара УН

ПРИШТИНА – У Приштини је данас, под слоганом „Србија се није извинила за ратне злочине”, одржан миран протест против евентуалног избора Вука Јеремића за генералног секретара Уједињених нација.

Јеремић (Фото: Синхуа)

Скуп су организовале породице жртава са Косова, а подржала удружења мајки Сребренице и Жепе, као и покрет Самоопредељење.
Према речима организатора, циљ скупа је да се свету пошаље порука да су грађани Косова против избора Вука Јеремића, због тога што се Србија није извинила за ратне злочине у Сребреници, на Косову и у Хрватској.
„Организујемо ово уз подршку мајки Сребренице и Жепе. Сматрамо да је ово најбољи начин да нешто урадимо и за њих, али и за наше мајке из Ђаковице, Дренице и све друге”, рекла је Фатона Кићина.
Она је изразила наду да ће, поред протестног писма које су мајке Сребренице и Жепе упутиле Уједињеним нацијама, и оне организовати овакве протесте.
„Желимо да сви у свету чују да смо против Вука Јеремића, јер се Србија није извинила за злочине које је починила овде, као и у Хрватској и Босни”, казала је Кићина
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА