Најновије

АМЕРИКАНЦИ „ПЛАЧУ”, РУСИ СВЕ ЈАЧИ: Уз своју јужну обалу Балтика Русија поставила противбродске ракетне системе „Бастион”!

Русија је на обали Балтика испред Калињинграда поставила ојачани дивизион са обалским ракетним системима „Бастион”.

Руски ракетни систем (Фото: Јутјуб)

Сам дивизион ће функционисати у саставу ракетних јединица руске Батичке ратне флоте.
„Бастион” – који је први пут прошле недеље примењен у Сирији у ратним условима - користи надзвучне противбодске ракете „Оникс” које имају навођење на циљ.
У стању је да штити 600 километара морске обале, а уништава бродове различитих класа који дејствују самостално и као део поморских конвоја или у спрези са авионима.
Има заштиту и од ватреног и радиоелектронског ометања.  Министарство одбране Русије је 8. октобра потврдило да је у Калињинградској области дислоцирало и мобилне ракетне системе „Искандер-М”. Неки експерти процењују да је Русија већ са овим системима на својој најзападнијој граници стекла тактичку надмоћ над свим што НАТО има у њиховом домету. Зато не изненађује што је амерички Стејт департман објавио  да руско постављање ракетних система ваздушне одбране С-400 и балистичких ракета „Искандер” у руској енклави Калињинград „дестабилизује европску безбедност”. „Русија је упућивала претње да ће преместити своје ракете „Искандер” у Калињинград током протеклих 10 година као одговор на разна дешавања у Европи, од којих ниједно не захтева такав војни одговор. Позивамо Русију да се уздржи од речи или дела која нису у складу са циљем промовисања безбедности и стабилности”, поручио је портпарол америчке дипломатије Џон Кирби. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА