Најновије

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА СА НАТО ПАКТОМ? Смењен главни НАТО лобиста за Западни Балкан и Евроазију

Мајкл Карпентер, помоћник секретара САД-а у питањима одбране и главни НАТО лобиста америчке администрације задужен за простор Западног Балкана, смењен је са те дужности мером отказа радног односа.

Мајкл Карпентер (Фото: Јутјуб)

Карпентер је, према опису бивше функције, деловао на простору Русије, Украјине, Евроазије, као и Западног Балкана.
Раније је радио као специјални саветник потпредседника САД-а (2014-2015), затим као начелник одељења за Русију у Националном безбедносном савету (2013-2014), те као службеник у обавештајној служби (2000-2013).
Подсећамо да су посланици црногорског парламента и лидери Демократског фронта, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, недавно писали америчком Сенату, указујући на фалсификовање чињеница у извештају двојице известилаца Хојта Брајана Јиа и др Мајкла Карпентера пред спољнополитичким комитетом Сената САД-а. Мандић и Кнежевић су се осврнули на реферат Карпентера где напомињу да се „уочава намера бивше администрације у Сједињеним Америчким Државама да пријем Црне Горе у НАТО пакт сматра давањем лекције Русији“. Они су демантовали његов став о пријему Црне Горе у НАТО који је, како су навели, не само неафирмативан већ и лажан. Нетачан је и његов навод о „конзенсусу“ у црногорском парламенту за пријем у НАТО пакт.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА