Најновије

УЧЕ ДЕЦУ ДА УБИЈАЈУ РУСЕ: Шокантан снимак из украјинског националистичког кампа (ВИДЕО)

ећина деце која се налазе у украјинском националистичком кампу су тинејџери, али има и осмогодишњака. То је летњи камп који су формирале украјинске националистичке групе, сакривен у шуми на западу земље, пише Асошијејтед прес, чији је репортер обишао камп.

Камп у Украјини (Фото: Јутјуб)

Камп има две сврхе – да обучи децу да бране своју земљу од Руса и њихових симпатизера и да шири националистичку идеологију, пише Асошијејтед прес.

"Никада не усмеравамо оружје ка људима", каже инструктор Јури Чорнота Черкашин полазницима кампа, али и додаје да у њих не рачунају "сепаратисте, мале зелене људе, окупаторе из Москве".

"Тако да ми можемо и треба да циљамо ка њима", поручио је инструктор, пише америчка агенција.

"Националисте оптужују за насиље и расизам, али су они играли централну улогу као волонтери у конфликту Украјине са Русијом – и одржали су везе са владом. Раније ове године, Министарство за омладину и спорт је издвојило четири милиона хривни (око 150.000 долара) како би финансирало неке од десетина омладинских кампова које су основали националисти. Према министарству, циљ је 'национална патриотска едукација'", наводи АП.

Портпаролка министарства Наталија Вернигора рекла је да је новац дистибуирао панел који тражи "знаке ксенофобије и дискриминације, али да не анализира активности конкретне групе".

Черкашин је ветеран који се борио против проруских сепаратиста на истоку Украјине, био је повређен у борби и касније је водио Сокил, омладинско крило партије Свобода.

Каже да је важно уградити националистичку мисао у младе, како би могли да се боре против Русије Владимира Путина, као и да се носе за "изазовима који би могли у потпуности да униште" европску цивилизацију.

У те изазове убрајају права ЛГБТ особа, које предавачи сматрају знаком западњачке декаденције.

"Морате бити свесни свега тога", рекао је инструктор Руслан Андрејко, "свих тих ствари рода, свих перверзија модерних бољшевика који су дошли на власт у Европи и сада покушавају да све те ЛГБТ ствари попут геј парада укључе у образовни систем."

АП пише да, док су неки дремали на предавањима, други су обратили пажњу. Америчка агенција констатује да су неки до њих били пријемчиви за предавање.

Током паузе у тренингу, један тинејџер је свирао националистички марш на својој гитари. Била је декорисана налепницом на којој су биле беле бомбе које су гађале џамију, испод пароле "Бела Европа је наш циљ".

На страну са предавањима и песмама око логорске ватре – живот десетина младих у кампу је био тежак.

Будили су се усред ноћи због блеска гранате. Излетали су тетурајући се из шатора, држали у рукама калашњиков, који је у неким случајевима био велик готово колико и они сами. Тражило се од њих да носе тешке пушке по цео дан, и једна од девојака се расплакала од умора.

Осамнаестогодишњи Михаило је један од најстаријих у кампу. Сматра да је тренинг био неопходан.

"У сваком моменту ствари могу да крену у погрешном смеру у нашој земљи. И за то треба бити спреман", рекао је он.

"Зато сам у овом кампу. Да проучим како да заштитим себе и оне које волим", закључио је Михаило.

На који начин ће Белорусија постати поморска држава, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС/АП

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА