Најновије

КИЈЕВ СЕ ОСИЛИО: Русија као држава је непријатељ Украјине и то је реалност!

Украјина мора да научи како да живи поред Русије, рекао је Дмитриј Кулеба, потпредседник Владе Украјине за европске и евроатлантске интеграције.

Украјинска војска (Фото: ria.ru)

"Ми смо таоци географије. Наравно, морамо да научимо како да живимо са Русијом. Не видим предуслове да Русија промени стратешке циљеве према Украјини. Према томе, морамо научити како да живимо са њима", рекао је Кулеба.

Према његовим речима, "Русија као држава је непријатељ Украјине и то је реалност. Али са њима морамо градити модел односа. Постоје три нивоа: међуљудски односи, економски и политички", рекао је Кулеба.

"С политичким и људским односима је то мање или више јасно, најкрхкија је економска сфера. Захтевам да односи са Русијом буду прагматични, рационални. Морамо деловати јасно на основу нашег интереса. Наш интерес је да се преселимо на Запад, изградимо нормалну, цивилизовану, европску земљу и истовремено постанемо економски јаки", рекао је украјински званичник.

Односи Москве и Кијева погоршавали су због ситуације у Донбасу. Украјинске власти раније су више пута оптужиле Русију да се меша у унутрашње ствари земље. У јануару 2015. године, Врховна Рада је усвојила изјаву у којој се Руска Федерација назива "земљом агресором". Русија негира украјинску страну и назива то неприхватљивим. Москва је више пута саопштила да није страна унутар-украјинског сукоба и да је заинтересована да Кијев превазиђе политичку и економску кризу.

Меркел позвала Европу да развија нова оружја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА