Најновије

ПУТИН НА САМИТУ Г20 ПРЕДЛОЖИО: Треба нам заједнички план за подршку економији услед избијања корона вируса! Ово морамод а урадимо! (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас на самиту Г20 одржаном у форми видео-конференције да је земљама учесницама потребан заједнички план за подршку економији услед избијања корона вируса и предложио мораторијум на санкције везане за основне производе.

Владимир Путин (Фото: ria.ru)

Путин је предложио стварање специјалног фонда под конторлом Међународног монетарног фонда ради пружања помоћи земљама погођеним пандемијом корона вируса, пренео је Ројтерс.

"Свима нама, ако говоримо о Г20 као о целини, је потребан заједнички акциони план за стабилизацију ситуације, подршку економији и враћање поверења на светска тржишта", рекао је председник Русије говорећи на самиту, пренео је ТАС С.

"Сада генерално хитно морамо да обезбедимо приступ финансирању земљама којима су потребни ресурси, пре свега државама које су под утицајем тих кризних појава и пандемије", прецизирао је Путин.

Он је рекао да ће корона вирус изазвати озбиљније проблеме него што је то учинила финансијска криза 2008-2009. године.

Председник Русије је навео да је незапосленост због развоја ситуације везане за ширење корона вируса превазишла ниво из 2009. године.

Путин има новог непријатеља који му квари планове! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА