Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Украјину чека дуго, лоше и врело лето

Бивши командант америчких трупа у Европи, генерал-потпуковник Фредерик (Бен) Хоџис изјавио је да би ово лето могло да буде „веома дуго, лоше и врело за Украјину“.

Бен Хоџис (Фото: Јутјуб)

Бен Хоџис, који је данас шеф стратешког истраживања у Центру за анализу европске политике (CEPA), предвиђа пораст напетости у црноморском региону у августу и септембру и позива западне земље да повећају своје присуство у црноморском региону за сузбијање руских оружаних снага.

„Готово ништа није преусмерено одатле. Шојгу је причао приче, наводно су то биле само вежбе и трупе су се вратиле у касарне.

Ни млађи поручник у Форт Бенингу ни на тренутак не би веровао да су ти момци отишли. Они су још увек ту“, рекао је Хоџис на брифингу 10. јуна.

Амерички генерал-потпуковник жалио се да је реакција Запада на догађаје из 2014. на Криму и Донбасу „недовољна“ и сугерисао да би погоршање у црноморском региону било „следећи корак Русије“ до краја лета или почетком јесени 2021. године.

„Ово што сада видимо је само наставак притиска Русије. Стога се поставља питање - како можемо добити иницијативу у црноморском региону?

Ако заиста погледате Руску Федерацију, провокација им није потребна, уколико она не подразумева реакцију Запада.

Ако виде да не радимо ништа као одговор на њихове поступке, то им омогућава да иду даље“, упозорио је Хоџис колективни Запад.

Према његовим речима, да би преузеле иницијативу у црноморском региону, САД и њихови савезници треба да повећају интензитет заједничких мултинационалних вежби, спроводећи их у Украјини и другим деловима црноморског региона, као и да стимулишу економску и законске реформе за повећање стабилности земаља региона и њихове инвестиционе атрактивности (укључујући Украјину).

„Грузија и Украјина морају да се учине привлачнијим за инвестиције. Сада у Украјини или Грузији не постоји ниједан озбиљан немачки, француски или амерички бизнис - и то објашњава недостатак интереса за оно што се дешава у региону “, резимирао је бивши командант америчких трупа у Европи.

Како се у сирији од олупине прави одлично борбено возило, погледајте ОВДЕ.

И(звор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА