Најновије

ПРЕДСЕДНИК ДНР: Украјина без Русије је мртворођени пројекат

Украјина је изгубила суверенитет након државног удара 2014. године и прекида односа са Русијом, рекао је председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин данас на скупу присталица странке Јединствена Русија у Доњецку.

Кијев (Фото: Амбасада Украјине у Сарајеву)

„Украјина без Русије је мртворођени пројекат. Могао је и може постојати само уз здрав разум у односима са суседима и уз разумевање историјске компоненте“, одговорио је лидер ДНР на питање о будућности суседне земље.

„Али, нажалост, непријатељи нису чак ни Руси, већ непријатељи саме Украјине, који имају користи од присуства неке тачке напетости овде, искривили су историјску компоненту, сломили стабилност у образовању младих људи. Заправо, млади људи су годинама препуштени сами себи. И то је на крају довело до онога што смо видели 2014. У почетку је то био државни удар, али сада је то већ тријумф неких неонацистичких тежњи“, додао је Пушилин.

Истовремено, према његовим речима, „у Украјини има много разумних људи, Руса и оних који говоре руски, а националност овде апсолутно није важна“.

„Овде је важан став према ономе што се дешава. Украјина се сада користи. Изгубила је субјективност од 2014. године. И сада видимо: они који управљају Украјином не схватају да је пре свега потребно да се воде интересима својих грађана“, рекао је он.

Према његовим речима, "у садашњем формату, Украјина није одржива као држава".

„Моја прогноза, иако је то незахвалан задатак: за мање од 5-10 година Украјина у садашњем облику неће постојати. Уместо тога, ово више није Украјина, већ остатак Украјине“, резимирао је председник ДНР.

Како је званична Москва подржала вернике СПЦ у Црној Гори, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА