Најновије

ВАШИНГТОН ПРЕЛАЗИ ГРАНИЦУ! Ледено упозорење Москве, Русија спремна за тотални рат!

Уколико би САД почеле да испоручују Кијеву балистичке ракете ATACMS са дометом до 300 километара, то би значило директно мешање у војни сукоб са Русијом, рекао је за Спутњик амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

Руска војска. (Фото: Принтскрин)

Како је рекао, ако Кијев добије такво оружје од САД, велики руски градови, као и објекти руске индустријске и транспортне инфраструктуре наћи ће се у зони могућег уништења.

"Такав сценарио би значио директно мешање Сједињених Америчких Држава у војну конфронтацију са Русијом“, рекао је руски амбасадор.
Такође је указао на то да Оружане снаге Украјине „стално крше норме хуманитарног права чак и на територијама које је Кијев сматрао делом Украјине“.

„Гранатирају се насеља у Донбасу, гину невини цивили. Погледајте колико је свастика и нацистичких симбола на украјинској војној техници. Ако се то дешава у ДНР и ЛНР, очигледно је да ако добију америчке ракете дугог домета, без оклевања ће их употребити и против наше земље“, констатовао је Антонов.

Како је додао, Русија сматра да западни „покровитељи Кијева“ неће пристати на мирно решење украјинског сукоба и да ће наставити да га подстичу на нове самоубилачке авантуре.

Раније су медији пренели да је Кијев тражио од Вашингтона ракете великог домета, укључујући тактичке балистичке ракете земља-земља (АTACMO), као и тенкове, беспилотне летелице, артиљеријске системе, противбродске ракете Харпун и 2.000 ракета за системе "Химарс".

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА