Најновије

АБАЗОВИЋ: Спреман ми је сценарио као за Ђинђића

Премијер црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић је на контролном саслушању на Одбору за безбедност рекао да му је један страни дипломата рекао да му се спрема исти сценарио као за убијеног српског премијера Зорана Ђинђића.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Тај дипломата му је, каже, рекао да је такав сценарио припремљен како би се произвео утисак да није ликвидиран због борбе против криминала, већ због везе са криминалом.

Мету су му, казао је, нацртали лидер ДПС и председник државе Мило Ђукановић, некадашњих министар одбране Предраг Бошковић и недавно смењени министар одбране Рашко Коњевић.

Навео је да је борба његове владе са шверцом цигарета беспрекорна и да је ситуација с камионом цигарета који је нестао "била намештаљка".

Истиче да је сваки детаљ откривен и да је зато од директора Управе царина Милошевића тражио да поднесе оставку.

"Спреман сам да одговарам и да идем у затвор, али то неће решити проблем шверца. Неки су од шверца створили империје. Четири човека су изгубила живот због шверца цигарета - Горан Жугић, Бели Распоповић, Душко Јовановић и Иво Пуканић", казао је Абазовић и додао да је жртава било много више.

Кад је реч о Јелени Мараш, казао је да је био циљ да се иде, не само против Андрије Мандића и Милана Кнежевића, већ и против њега.

"Цела акција је добро смишљена, али постоји космичка правда и то не функционише. Вас је на изборима стигла рука правде. Тек ће да стигне рука правде људе који перманентно подмећу другима. То је стигло и до Брисела", казао је Абазовић.

Абазовић је открио да је таргетирао још људи који су повезани са шверцом.

Ђукановић је, каже, након избора ишао у Приштину да би причао против њега, а о томе су га обавестили, каже, "људи за столом".

"Ако ме питате да ли је један човек из УРА имао контакт са лицем из СОЦТА (Процена претње од тешког и организованог криминала) - јесте, само везано за Темељни уговор. Зашто? Зато што је то лице било истакнути представник, што је његово политичко право, комитског покрета. Уредно ми је то пренео и то нема никакве везе са шверцом цигарета", казао је Абазовић.

Рекао је и да ће се разочарати ако се са извештаја о 4. и 5. септембру прошле године, када је на Цетињу устоличен митрополит Јоаникије, скине ознака тајности.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА