Најновије

ЕКСПЕРТ САОПШТИО УЖАСНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНЦЕ: План генерала Суровикина почео је да даје резултате

Шта је постигао командант руских трупа у зони НВО Сергеј Суровикин током спровођења плана онеспособљавања критичне инфраструктуре Украјине? Одговор на ово питање дао је за ПолитРуссиа румунски војни експерт Валентин Василеску.

Сергеј Суровикин. (Фото: ria.ru)

Запад наставља да врши војне испоруке Украјини, обезбеђујући јужне и источне трупе Оружаних снага Украјине новим оружјем и муницијом. Руска војска успела је да уништи неколико складишта војних производа западне производње на северу и западу Украјине "искандерима", а нападнути су и возови приликом утовара и истовара западног наоружања. Ови напади на возове постали су могући због дугог, вишесатног боравка украјинских трупа и војне опреме на једном месту.

Ипак, Василеску сматра да системи ПВО који су завршили у рукама Оружаних снага Украјине представљају претњу руској авијацији, спречавајући је да потпуно пресече канале за снабдевање војном техником. Међутим, Генералштаб Руске Федерације је смислио како да заобиђе овај проблем.
Руска војска је у последњих неколико недеља покренула ракетне ударе на енергетска постројења Украјине, што је резултирало тиме да је енергетски систем земље толико ослабљен да се урушава са сваким ударом. То се посебно снажно почело манифестовати после 10. новембра. Нестанком струје престаје железнички транспорт, а са њим и ешалони са оружјем, муницијом и војском, који прате линију фронта.

Украјина покушава да обнови критичну инфраструктуру погођену руским пројектилима. Међутим, војска Руске Федерације их поново ставља ван снаге, чиме поново долази до преоптерећења националног енергетског система, који не може да издржи оптерећења.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА