Најновије

ШОЈГУ СЛЕДИО КИЈЕВ - МОБИЛИСАНИ СТИЖУ НА ФРОНТ:: Обучили смо још 8.000 посада за борбена возила, тенкове, артиљеријске системе

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је да је за два месеца око 3.000 инструктора обучило више од 300.000 резервиста и добровољаца.

„У борбену обуку нових војних формација укључено је око 3.000 инструктора. Ангажовано је више од сто полигона на територији наше земље и Белорусије. За два месеца је обучено преко 300.000 резервиста, укључујући добровољце“, рекао је Шојгу на седници колегијума Министарства одбране.

Како је прецизирао, у центрима за обуку је обучено око 8.000 посада за борбена возила и тенкове, јединица које ће руковати артиљеријским системима, средствима ПВО, системима за управљање беспилотним летелицама и за електронско ратовање.

„Војници су стекли знања и вештине које су неопходне за успешно извршавање борбених и специјалних задатака како самостално, тако и у оквиру јединице", рекао је Шојгу.

Снабдевање наоружањем

Јединице Оружаних снага Русије, које су у сталној приправности, следеће године треба да буду снабдевене оружјем на нивоу од 97 одсто, рекао је Шојгу.

„С обзиром на додатно издвојена буџетска средства, следеће године ће се финансирање државног одбрамбеног налога повећати практично 1,5 пута. То ће омогућити да формације и војне јединице у сталној приправности буду обезбеђене наоружањем и опремом на нивоу од 97 одсто“, рекао је министар.

Како је прецизирао, државни одбрамбени налог за 2022. годину биће реализован на нивоу од најмање 99 одсто.

Шојгу је саопштио да је важно да се одржи максималан обим производње и да се организује испорука наоружања војсци и пре предвиђених рокова.

Министарство одбране Русије ће следеће године посебну пажњу посветити капиталној изградњи у интересу нуклеарних снага, саопштио је Шојгу.

Тела украјинских војника затрпавају положаје: ЕУ унија потврдила стравичне губитке Кијева - ово су језиве цифре

Извор:rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА