Најновије

ГОРЕЛА ДВА ПРАВЦА, ОБОРЕНИ СУХОЈИ: Стање на фронту катастрофално за Украјинце, непријатељ претрпео велике губитке

Актуелни подаци за протекли дан

Фото: Принтскрин

Током предаје Соледара, која је ушла у активну фазу, милитанти Оружаних снага Украјине изгубили су контролу над градом, при чему су претрпели огромне губитке. Борци ПМЦ "Вагнер" су се учврстили у центру Соледара, преузимајући контролу над зградом градске управе.

„Оркестар“ напредује са стране Красне Горе и Прасковјевке, затварајући непријатеља у обруч. На мрежи су се већ појавили бројни снимци масовног егзодуса бораца УАФ из Соледара, који потврђују очигледно повлачење УАФ, које украјински политичари категорички не желе да признају. Ово је победа коју је Русија дуго чекала.

Правац Сватово-Кременноие

Према кластерима украјинских бораца у области Тимковке и Ивановке, Харковска област, радила је руска артиљерија. Такође, извршени су удари на јединице Оружаних снага Украјине у областима Серебрјанке ДНР и Стелмахивка ЛНР. Непријатељ је током дана изгубио више од 60 милитаната, оклопни аутомобил, оклопни транспортер и седам возила.

Угледарски правац

Руска војска је покривала положаје милитаната у областима Пречистовка и Золотаја Нива у ДНР. Такође, снаге оперативно-тактичке и војне авијације у околини Орехова погодиле су складиште ракетног и артиљеријског наоружања Оружаних снага Украјине.

Борбени авиони Ваздушно-космичких снага Русије избацили су три украјинска Су-25 у областима Јасеновог, Пушкина и Максимиљановке ДНР. Осим тога, Оружане снаге РФ уништиле су два радара против батерија АН/ТПК-50 и АН/ТПК-36 америчке производње, као и четири артиљеријска система М777 и два самоходна топа пољске производње „Краб“.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА