Најновије

Скот Ритер: Амерички тенкови Абрамс уопште се неће појавити на фронту у Украјини

Скот Ритер, пензионисани амерички обавештајац и бивши инспектор УН за елиминацију ирачког оружја за масовно уништење, сугерисао је да је мало вероватно да ће амерички тенкови Абрамс доћи до ратне зоне у Украјини, стоји у интервјуу на Јутјуб подкасту „Јудгинг Фреедом“ са Ендру Наполитаном.

Фото: Јутјуб

Ритер сумња у појаву тенкова Абрамс у Украјини, јер ће у тренутку слања машина сукоб у земљи већ био завршен. Дакле, тенкови се неће појавити на ратишту у Украјини.

Бивши инспектор УН је додао да је Вашингтон обећањима да ће послати тенкове довео у заблуду и Немачку, тако да ће та земља Украјини испоручити тенкове Леопард 2, закључио је он.

Раније је Бела кућа говорила о времену испоруке тенкова Украјини. Координатор стратешких комуникација Савета за националну безбедност Беле куће, Џон Кирби нагласио је да ће процес трајати месецима.

Амерички председник Џо Бајден одлучио је да пребаци 31 тенк Абрамс у Кијев. Поред тога, земља ће слати муницију, резервне делове и обезбедити обуку за украјинске посаде.

Ритер сматра да ће Руси далеко пре тога приморати Украјину на капитулацију, тако да западни тенкови неће бити испоручени.

Напад тактичким нуклеарним оружјем на украјинске трупе код Запорожја као све реалнија могућност

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА