Најновије

РУСКИ ВОЈНИЦИ КОД УГЉЕДАРА ПРИМЕТИЛИ ДВА ХЕЛИКОПТЕРА, У ТРЕНУТКУ НАСТАО ХОРОР! Оружане снаге РФ објавиле фотографије (ФОТО)

Борци кијевског режима бацили су муницију са непознатом отровном материјом на положаје руских снага код Урожајна и Велике Новоселовке, саопштила је руска војска РИА Новостима.

Фото: mil.ru

- Ујутру 16. фебруара, два непријатељска јуришна хеликоптера појавила су се изнад положаја руских трупа код Угљедара. Један од њих је одмах оборен, други је успео да баци хемијску муницију на наше положаје - рекао је извор агенције.

"Два борца која су се налазила у зони захваћеној експлозијом пројектила задобила су опекотине плућа. Поред тога, имају све знаке тровања – повраћање и иритацију слузокоже“, саопштила је војска.

Вршилац дужности шефа ДНР Денис Пушилин је 6. фебруара известио о употреби хемијског оружја од стране Кијева. Украјинска војска га избацује из дронова у областима где се налазе јединице Оружаних снага Русије.

У то време, извештаји о таквим нападима су добијани од бораца најмање три недеље.

Како је приметио командант специјалних снага Ахмат и заменик команданта 2. армијског корпуса Народне милиције ЛНР Апти Алаудинов, реч је о домаћој муницији која изазива повраћање и губитак свести. 

Руски истражни комитет покренуо је истрагу о употреби хемијског оружја од стране Оружаних снага Украјине.

Још једна нота о повлачењу признања независности Косова

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА