Најновије

ДОБРОВОЉЦИ НАПУШТАЈУ ПОЛОЖАЈЕ, ЕЛИТНЕ ЈЕДИНИЦЕ СУ УНИШТЕНЕ! Ово је критично место за ОСУ, огласио се украјински командант

Руске снаге су у последњих неколико месеци поразиле неколико најобученијих јединица Оружаних снага Украјине у области Артемовск (Бахмут), пише Валл Стреет Јоурнал , позивајући се на украјинске официре.

Фото: Принтскрин

Официри у неким другим бригадама кажу да је неколико јединица, укључујући неке од најбоље обучених, поражено током борби у региону Бахмут последњих месеци, наводи се у публикацији.

Напомиње се да се бригаде које се налазе у близини града разликују по нивоу обуке и не могу увек нормално да комуницирају једна са другом. Како је за медиј рекао један од украјинских команданата, његови положаји су заузети јер је оближњи батаљон, састављен од лоше обучених добровољаца, без упозорења напустио њихово подручје.

У петак је оснивач Вагнер ПМЦ Јевгениј Пригожин рекао да су борци групе скоро у потпуности опколили Артемовск. Један од припадника јединице је појаснио да се сви путеви снабдевања и повлачења Оружаних снага Украјине из града налазе у зони ватреног уништења руске артиљерије.

Осим тога, дан раније, двојица украјинских безбедносних званичника су одмах јавила да су њихове јединице добиле наређење да напусте насеље – реч је о команданту са позивним знаком Мађар и о бившем украјинском државном тужиоцу Јурију Луценку.

2. марта , Сергеј Рахманин, члан Комитета Врховне раде за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове, говорио је о томе да је ситуација за Оружане снаге Украјине у Артемовску критична . Он је уверен да са војне тачке гледишта нема смисла држати град по сваку цену.

Артемовск се налази на делу ДНР који и даље контролишу кијевске власти, северно од Горловке. Ово је важно транспортно чвориште за снабдевање украјинске војске у Донбасу . Ту се већ неколико месеци воде жестоке борбе.

Напад на Придњестровље постаје последња шанса Кијева

Извор: ria.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА