Најновије

ПЕНТАГОН УБРЗАВА ИСПОРУКУ ТЕНКОВА КИЈЕВУ: Број "Абрамса" биће једнак једном украјинском батаљону

Кијев тражи што више оружја и муниције за наставак борбе против руских трупа

Фото: Јутјуб

Пентагон планира да убрза испоруку тенкова Абрамс, чиме би се они обезбедили Украјини већ ове јесени, саопштио је Ројтерсу извор упознат са ситуацијом. Администрација америчког председника Џозефа Бајдена обавезала се да ц́е Кијеву испоручити 31 модерни тенк М1 Абрамс, након вишемесечног одбијања, наводећи као проблем обуку и њихово одржавање у Украјини.

Како је Бајден рекао у обраћању из Беле куће, тај број представља еквивалент једног украјинског батаљона. Нови план убрзава испоруку за око годину дана, саопштио је званичник Конгреса који је упознат са тим. 

Портпарол Пентагона је одбио да коментарише бржи временски оквир, пошто  Министарство одбране САД раније није одредило никакав конкретан датум за њихову испоруку Украјини, већ је само наглашено да ц́е за то бити потребни "месеци".

- Радимо на томе. Постоје неке промене које је могуће унети у процес како би се то убрзало - рекао је данас портпарол Беле куц́е Џон Кирби за ЦНН. 

Тенк Абрамс у употребу је ушао 1980. године, а коришћен је у Заливском рату, као и у ратовма у Авганистану, Ираку и Јемену. САД су у јануару саопштиле да ће послати Украјини 31 тенк "М1 Абрамс" вредности 400 милиона долара у наредних неколико месеци.

Руси надиру са југа на авдијевски пут живота за Украјинаце (МАПА)

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА