Најновије

Истражите историју кроз друштвену игру "Марш на Дрину" и упознајте ауторе на Сајму

Посетиоци Сајма књига у Београду ће имати прилику да упознају креаторе игре Вукашина и Јанка Нишавића на Делфи штанду у хали 4, и то у четвртак, 26. октобра од 18 сати и у суботу 28. октобра у 15 сати.

Фото: Лагуна

Церска битка се водила између Аустроугарске и Србије августа 1914. године, а  српска победа над бројно надмоћнијим непријатељем је означила прву победу савезника у Првом светском рату. Песму „Марш на Дрину“ је компоновао српски композитор Станислав Бинички убрзо после битке, а 1964. је снимљен и југословенски ратни филм са истим именом, који се бавио победом српске војске на Церу.

Сада је пред љубитељима историје и изванредна друштвена игра „Марш на Дрину“, у издању Лагуне, која је смештена у период Првог светског рата на Балканском полуострву. Игра вам омогућава да преузмете улогу Централних сила – Аустроугарске, Немачке и Бугарске, које покушавају да окупирају градове у Краљевини Србији – или српских трупа које се труде да одбране своју територију и ослободе је.

 

Лето 1914. године. Свет је спреман за рат. Централне силе очекују општи сукоб са силама Антанте. План Аустроугарске и Немачке је да, пре него што одмере снаге са Русијом, Француском и Великом Британијом, елиминишу претњу на Балкану – Краљевину Србију. Да ли ће успети, зависи од вас. Судбина Србије, самим тим и света, налази се у вашим рукама...

Свака страна има четири различите врсте јединица и користи стратегију, механику војних капацитета и специјалне способности генерала како би остварила своје циљеве. Осим узбудљиве динамике, игра доноси историјски контекст и омогућава играчима да дубље разумеју улогу Србије у Првом светском рату.

Тип игре: Ратна стратешка игра

Механике игре: Контрола територије, тактичка борба, коришћење војних капацитета

Узраст: 14+

Број играча: 2–4

Трајање партије: 120–180 мин.

Комплексност: Средње тешка (2,4 / 5)

Осим узбудљиве динамике, „Марш на Дрину“ доноси иновативну механику која користи календар као систем евиденције потеза који вам пружа историјски контекст. Сваки потез вам доноси нове историјске увиде, чинећи игру образовном и забавном.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА