Најновије

СРБИЈА НА НОГАМА! Новак поново одушевио нацију, донео је још једну важну одлуку!

Селектор тениске репрезентације Србије Виктор Троицки објавио је ужи списак играча за предстојећи Дејвис куп. 

Новак Ђоковић. (Фото: Јутјуб)

На списку се налази и најбољи тенисер света Новак Ђоковић. 

Ноле је један од петорица играча који ће бранити боје Србије у Инсбруку, 26. и 27. новембра на мечевима против Немачке и Аустрије.

Победник групе Ф избориће пласман у четвртфинале које ће се играти у Инсбруку, а полуфинала су заказана за 3. и 4. децембар у Мадриду. Финале је на програму 5. децембра.

Ужи спискови, али не и коначни са именима играча на које селектори Дејвис куп репрезенатација рачунају у предстојећим сусретима финалног турнира Светске групе Дејвис купа, стигли на адресу Међународне тениске федерације (ИТФ).

На ужем списку селектора Дејвис куп тима Србије, Виктора Троицког, налазе се: Новак Ђоковић (1. место на АТП листи), Душан Лајовић (33), Филип Крајиновић (40), Ласло Ђере (52), Миомир Кецмановић (73).

- Приближио се Дејвис куп, свима нама најрадоснији део сезоне, јер колико год да је тенис индивидуални спорт, наш тим је увек јак и компактан, нама је увек у срцу тимско такмичење и борба за Србију. Тако је од како смо крочили у ово такмичење, увек са истим жаром приступамо Дејвис купу и увек нам је циљ трофеј. За месец дана крећемо у битку за нову “салатару” из Инсбрука, даље преко Торина до Мадрида. У десет дана очекује нас мноштво мечева, тешких мечева и верујемо да ћемо на крају стићи до жељеног циља. Из нас је огромно искуство и оно што нам нико не може избрисати и оспорити, а то је огромна храброст и жеља да се донесе победа нашој земљи. Ужи списак је данас послат у ИТФ, имамо право измене два играча. У Београду ћемо имати припреме од 15. до 19. новембра у Тениском центру Новак након којег ћемо дефинитивно знати са којим тимом идемо на пут и у нове битке. На припремама ће уз тим који сам пријавио бити и наш најбољи дубл играч Никола Ћаћић - рекао је селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки који је 2010. Србији донео одлучујући поен у борби за Дејвис куп трофеј у београдској Арени у сусрету са тимом Француске.
Сви мечеви играће се на тврдој подлози, а домаћин полуфиналних мечева, као и самог финала биће шпанска престоница као што је био случај и 2019. у премијерној сезони новог формата Дејвис куп такмичења.

Шиптари спремају акцију против Срба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Aло

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА