Најновије

Где су данас планиране блокаде путева: Од Горњих Недељица до Лондона

Савез Еколошких Организација Србије – Знамо да не дамо (СЕОС) позвао је још једном на блокаде које су најављене за данас у 13 часова. „Ту смо да се боримо и не дамо оно што је наше док Рио Тинто не оде из Србије”, поручују они.

Савез Еколошких Организација Србије – Знамо да не дамо (СЕОС) позвао је још једном на блокаде које су најављене за сутра у 13 часова. „Ту смо да се боримо и не дамо оно што је наше док Рио Тинто не оде из Србије”, поручују они.

Како наводе, у Новом Саду као подршка долазе људи из Зрењанина, темерина, бачке Паланке и из многих других места.

Миран Погачар у име СЕОС-а објавио је на друштвеним мрежама позив на наставак блокада и списак локација где ће оне бити организоване. На списку је и Лондон, где би требало да се окупе припадници дијаспоре.

Локације за које се зна где ће бити блокаде су:

Горње Недељице – Брезјак

Нови Сад – раскрсница код Футошке пијаце

Пожега – пут Пожега/ Косјерић у месту Песак

Ужице – Златиборски пут код Ложионичког моста

Прељина – код пешачког моста

Шабац – нови мост на Сави

Лондон – испред канцеларије Рио Тинто

Врњци – кружни ток

Врбас – код Витала

Како су већ најавили, прво ће блокирати путеве на три сата, а после и дуже и шире, све док, како су истакли, председник Србије не повуче Уредбу и не склони Рио Тинто из Јадра и Србије.

„Нама нема назад, а ни свима вама, јер Србија је једино што нам је остало. Ми нисмо политичари, већ обичан народ који не жели руднике литијума у својој близини. Станите уз нас да будемо народ достојан својих предака. До победе“, навели су у недавном саопштењу.

Представник удружења „Не дамо Јадар“ Златко Кокановић рекао је за телевизију Н1 да је план да се крене са блокадама од 13.00 до 16.00.

„То је за сада што знамо, људи који су нам се јавили и с којима смо се договарали за блокаде. Можда ће бити још нека, неплански, али то ћемо знати сутра“, рекао је Кокановић.

Рекао је да Савез еколошких удружења очекује да он (Вучић) послуша вољу народа, јер је, како је навео, и за прошла два закона послушао вољу народа који је изашао на улицу.

„Ако не буде чуо глас разума од народа, ми настављамо следеће суботе, све до испуњења захтева“, рекао је он.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА