Најновије

УБИЈЕН ПЛАЋЕНИК ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Руска војска га ликвидирала

Руске снаге убиле су у Украјини једног црногорског држављанина који је као плаћеник ратовао на страни украјинске војске против Русије.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбране Украјине)

Према подацима до којих су дошли руски истражни органи, међу 6.956 плаћеника из читавог света који ратују против Руса у Украјини, нашла су се и два црногорска држављанина.

Биће посебно занимљиво, открити на који начин су се ова два црногорска држављанина обрела на ратишту у Украјини и ко је учествовао у њиховом регрутовању на страну украјинске војске, пише Борба.


Илустрација: Број страних плаћеника у Украјини

Према руских подацима поред два држављанина Црне Горе, на украјинској страни, као плаћеници су се борили: 204 држављана Хрватске, 167 држављана БиХ, 156 лица са тзв. Косова, 150 грађана Албаније, и 79 држављана Северне Македоније.

Након информације да је црногорски држављанин погинуо у Украјини, огласио се и један од лидера ДФ-а, Милан Кнежевић, упитавши да ли ће Црна Гора сад послати 20 војника у Летонију?

„Међу 6.956 плаћеника из читавог света који ратују против Руса у Украјини, била су и два Црногорца. Кажем “била”, јер је један нажалост погинуо. И шта ћемо сад? Да шаљемо 20 војника у Летонију, или ће Ранко Кривокапић послати Лаврова на воз? Свети Петар нас је најбоље знао“, саопштио је Кнежевић.

О предаји у Северодоњецку прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА