Најновије

ПОГОДАК У ЈЕЛОУСТОУН УНИШТИО БИ АМЕРИКУ! Стежу се клешта, ломи се украјинска сила, падају Бахмут и Авдејевка!

Када је Николај Патрушев, секретар Савета безбедности Руске Федерације, рекао да Русија располаже оружјем које може уништити САД, претпостављам да је мислио на неколико оружја, изјавио је Ђуро Билбија, уредник портала Факти и дугогодишњи дописник Новости из Русије, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор. 

Ђуро Билбија. (Фото: Јутјуб)

- Русија може да уништи САД и направи огроман проблем целој планети, ако би гађала и погодила супервулкан испод националног парка Јелоустоун. Дошло би до ерупције вулкана и ланца земљотреса, али нуклеарна зима би наступила за добар део планете – упозорава Билбија. 

Он је у емисији говорио о торпеду Посејдон, ракетама Сармат и Авангард и хиперсоничном оружју које је без премца, како је рекао, и изложио на који начин свако од ових оружја може угрозити САД.  

- Израелски војни експерт Јакоб Кедми, тврди ако би дошло до размене нуклеарних удара, чак и у случају да САД прве нападну, оне би у узвратном удару по принципу такозване „мртве руке“ биле буквално збрисане, јер су неупоредиво мањи простор, док би у Русији преживело барем 30 милиона људи – казао је Билбија. 

Такође, рекао је да свим сложеним системима у Украјини управљају странци, те да има НАТО војника у украјинским униформама, који долазе из различитих земаља, укључујући и САД. 

- Израел је повукао своје људе отуда, а имао је између 538 и 547 људи. Ако је Израел имао толико, колико тек онда имају Американци, Немци, Британци, Пољаци, јер то су главне земље које учествују у операцијама. То нису људи који чекају у рововима, или иду у јуриш, они су удаљенији од првих борбених линија. Мада има и ових других који учествују непосредно у борбама, поготово Пољака којих је јако много, има и Холанђана и Норвежана и многих других, који су се формално демобилисали у својим армијама и обукли украјинске унфироме - открива Билбија. 

Он је говорио и о размештању тактичког нуклеарног оружја у Белорусији, те дебелим зидовима и подземним каналима Авдејевке, које користи украјинска војска. Међутим, како је казао, „стежу се клешта“ око Авдејевке, Бахмут је пред падом, а са падом Бахмута, по његовим речима, пашће и Авдејевка и Маринка и Северск.  

Он је рекао да се ту „ломи украјинска сила“ и да је Украјина само у Бахмуту изгубила војску величине Војске Србије. 

Након тога следи удар на трећу линију и последњу линију украјинске одбране, али према Билбији, то неће уследити одмах. 

- Мислим да ће Руси прво сачекати ту најављивану украјинску офанзиву, а онда ће да крену у контраофанзиву и биће то нешто сасвим друго, што досад нисмо видели – најавио је он. 

Билбија је рекао да Украјинци, према неким изворима, спремају 200.000 војника, а планирају десант преко Дњепра код Херсона, како би кренули ка Криму. Он је објаснио на који начин би тај десант био изведен, са циљем да успешно пређу велику реку са што мање жртава, а о томе више можете чути у емисији.

Ф-16 СТИЖУ У УКРАЈИНУ?! Ратно ваздухопловство најавило припремање аеродрома

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА