Најновије

РЕЖИМ ЈЕ У СТРАХУ: Не молите их, запретите им и нанесите штету! Овако то раде у Француској!

Шта је резултат протеста који се састоје од шетње и пешачења? Шта смо то урадили, осим што смо избацили бол из себе? Позитивна је жеља за експресијом, али шта ми тиме постижемо? Ништа. Морамо нанети штету тиранину, они нама наносе штету, морамо и ми њима, поручила је др Мила Алечковић, клинички психолог и професор психопатологије, говорећи у емисији Луча канала Прави одговор. 

Она је указала на пример протеста и нереда у Француској, где је милион људи изашло на улице. 

- У Француској је мотив две године дуже рада до пензије. То је по мени бесмислен мотив, али има људи који не могу да устану у педесетој години јер су радили тешке послове. Али какав је отпор? Прешли су у акцију, у физички отпор. То значи да, када вам неко направи штету, шта можете да урадите, а немате војску, немате полицију, немате ништа? Можемо да се издувамо, да кажемо „неморално је“, „погазили сте устав“, „ви сте велеиздајник“, и то сте све рекли, и они кажу: „баш ме брига, јесте, ми смо велеиздајиници и ево баш да вам покажемо шта можемо“. И овај нас лаже, прича с њима једно, а народу прича друго. И шта сада, дани пролазе, месеци, године пролазе... Шта треба да урадиш неком ко је глув за твоју беду и несрећу? Да му направиш штету – указује Алечковићева. 

Она пита који би био други начин борити се против насилника, „без обзира да ли је у питању политичко насиље, или бандитско насиље са разбојником у парку“. 

- Кад имате психопату, морате да изађете у борбу, не може ни молитва ни мољакање, ни петиције, ни разговори, ни договори. Постоји мера узвраћања, ви нама штету, ми вама штету. То у Француској сада раде. Они сада у Паризу организовано бацају ђубре пред седиште Владе, и пале то ђубре и окружују их тим ђубретом – открива саговорница канала Прави одговор.

Она прецизира да не треба позивати на насиље, „али треба им нанети штету“. Како је рекла, не треба се плашити, јер, како каже, режим је тај који је у страху.

- Зашто ја ово причам? Зато да бих деловала на људе да се не боје. Ово је психотерапија. Људи, немојте се бојати! Ми немамо апослутно ништа. Ако тиранину не нанесете штету, не можете ништа успети, само да се издувамо и после одемо на чашу вина. Морате да претите. Тешко је то рећи, јер има момената када лепа реч више не отвара врата – наглашава проф. Алечковић. 

Како је навела, режиму и слугама режима треба запретити шта ће им се десити када наступи промена, од хапшења до одузимања имовине, испаштања породица и деце итд... Она је потврдила да режим највише треба да се плаши својих.

- Сарадници режима ће му први забити нож у леђа. Они који су радили за режим тврдиће да су одувек били против режима – казала је.
Алечковић је уверена да ће војска пре или касније стати уз народ, јер, како наводи, војска увек стане уз народ. Она је изразила наду да ће се десити војна управа, и да ће наступити „годину дана само хапшења“.  

Како је рекла, устав је погажен, све је згажено и идемо ка стању анархије, а након анархије како је рекла, увек наступа „нови поредак“. 
Такође, сматра да је погрешно да се протести одржавају викендом и онда кад се не ради, јер то се онда власти не дотиче. Опширније о свему можете погледати у емисији на каналу Прави одговор.

НАПАДНУТ КРИМ: Украјински дронови стигли у зору - Руси одмах узвратили

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА